

בתיה פרלמן - Tipul-B
עו"ס קלינית מדריכה ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת
בשומרון



טיפול משפחתי הוא סוג של טיפול אשר מחפש פתרון משפחתי נרחב לבעיות שאמנם יכולות להופיע אצל אחד מבני המשפחה אבל משפיעות על בני המשפחה כולה ומקשות על תפקודה. בטיפול משפחתי עובדים יחד עם כל בני המשפחה כדי לפתור את הבעיה.
הטיפול המשפחתי מבוסס על התפיסה שלפיה המשפחה היא מקור הכוח הגדול ביותר העומד לרשות היחיד בבואו להתמודד עם קשיים רגשיים, פיזיים או חברתיים. לפי תפיסה זו בעיות רבות איתן מתמודד הפרט יכולות להגיע לפתרון באמצעות שינוי דפוסי ההתנהגות ויחסי הגומלין בתוך המשפחה. ההתפתחות של הפרט ותפיסת העולם שלו מתבססים על היחסים במשפחה ומכאן האמונה שהפתרון יגיע מהטיפול בה.
הטיפול המשפחתי הוא טיפול קצר מועד והוא נחשב לטיפול ממוקד מאוד אשר עוסק במציאת פתרונות לבעיה מסוימת במהירות וביעילות.
מתי כדאי לפנות לטיפול משפחתי?
הפניה לטיפול משפחתי מתאימה מאוד במקרים של משבר שחווה הפרט או שחווה המשפחה כולה. כאשר מתעוררות בעיות בריאות, כאשר מתרחש מוות במשפחה, משבר כלכלי, גירושין או כל טראומה אחרת. גם בתקופות שבהן המשפחה עוברת שינוי כמו היריון והלידה, הגירה או שינוי אזור המגורים, אבטלה או הסתגלות למצבים חדשים ויוצאי דופן. גם כאשר מתעוררים קשיים מול ילדים ונוער במשפחה כמו בעיות בסמכות ההורית, קושי בהצבת גבולות, בעיות תקשורת או בעיות אשר קשורות לתחומים אחרים כמו לימודים, חרדת מבחנים, בעיות תפקוד בבית או בבית–הספר, פחדים, חרדות ופוביות, דיכאון וחרדה, בעיות הקשורות לזהות המינית ועוד.
מה אורך הטיפול המשפחתי ומתי הוא מסתיים?
טיפול משפחתי הוא ברוב המקרים טיפול קצר מועד והוא נמשך פחות זמן מאשר טיפול פרטני. מספר המפגשים בטיפול המשפחתי נע בין עשרה לעשרים מפגשים. ישנה גם האפשרות למפגשי התייעצות מועטים יותר. משך כל פגישה הוא בדרך כלל כשעה ובדרך כלל נקבעות מטרות הטיפול ואורך הטיפול בשיחת הפתיחה. במסגרת החוזה הטיפולי המטפל והמטופלים מגדירים את מטרות הטיפול והוא מסתיים כאשר שני הצדדים חשים שהמטרות הושגו.
אני מזמינה אתכם לטיפול משפחתי בו תנצלו את מקור הכוח המשפחתי כדי להתמודד עם קשיים אותם אתם חווים. הטיפול מתבצע באמצעות כלים חווייתיים המתאימים לגיל הילדים.